Robust Fotledsstöd | A2-DX - Vänster, Svart, Medium

949 kr
I lager    Sponsrad länk för Bandageshoppen

ZAMST® A2-DX fotledsstöd för vrist stukning och stabilisering

Stöder måttlig eller svår vrist stukning. En vrist stukning uppstår när ledbanden som stöder fotleden sträcks eller slits.
Förebygger eller minskar skador på medial, lateral och syndesmos. Medial fotledsskada är skador på insidan av fotleden. lateral skada är skada på utsidan av fotleden. Syndesmos skada är en vanlig term för skador på främre och bakre delen av fotleden.
Stabiliserar leden efter operation i foten/fotleden.
Stöder fotleden för att undvika upprepad vridning av fotleden.
Fotledsstödet kan hjälpa till att lindra lätt smärta i leden.

Produktinformation

Skenor för att stabilisera inversions- och eversionsrörelser. Inversion och eversion är rörelser som lutar fotens sula bort från (eversion) eller mot kroppens (inversion) mittlinje.
Tunt och ventilerande specialutvecklat neoprenmaterial.
Möjlighet att öka stödnivån med två kardborrband.
X (kors) remmar som stabiliserar de instabila rörelserna på sidorna såväl som framsidorna. X (kors)-remmarna förhindrar att fotleden får instabila laterala och främre rörelser.

A2-DX fotledsstöd för vrist stukning och stabilisering är gjord av en tunn och låg profil, speciellt utvecklat neopren material med utmärkt andningsförmåga och antibakteriella egenskaper. Med fokus på skillnaden mellan fotledens position på höger och vänster sida är de två skenorna utformade med ett ergonomiskt tankesätt som bildas efter fotleden. Det nedre bandet ökar stödnivån genom att dra åt runt hälen. Det nedre bandet har också en halkskyddsfunktion. X-remmen förhindrar att fotleden blir instabil i sidled och främre rörelser.


Så tar du på dig fotledsstödet

Om ZAMST®
ZAMST® är ett japanskt sportbandagemärke som grundades 1993. Idag är ZAMST® det mest sålda sportbandagemärket i Japan och har stor framgång i många andra länder. Deras stora framgång kommer från deras högkvalitativa och innovativa design, som härstammar från deras medicinska bakgrund. ZAMST® ägs av NIPPON SIGMAX Co, Ltd, en japansk medicinteknisk tillverkare som har utvecklat och producerat supportprodukter i 45 år. Deras uppdrag har alltid varit att erbjuda produkter som kan hjälpa till att förebygga skador och förbättra idrottsprestationer genom att införliva kunskap och råd från läkare, idrottstränare och andra yrkesverksamma.

A2-DX fotledsstöd finns också på ZAMST® internationella hemsida här.
Lämplig för följande sporter
Alla sporter där det finns risk för att vrida foten – fotboll, handboll, volleyboll, basket, tennis osv.
Innehåll i paketet

1 ZAMST® A2-DX fotledsstöd för vrist stukning och stabilisering i färg svart
Manual (kan också laddas ner här)

Skötsel och rengöring
Produkten måste tvättas för hand. Tvätta försiktigt och torka stödet med hjälp av en handduk. Produkten ska torkas i skuggan. Dra åt alla remmar när du tvättar stödet. Om du tvättar stödet utan att stänga remmarna kan kardborrebandet försvagas. Använd inte ett järn- eller klorbaserat blekmedel.

Torktumla inte. Detta kan skada produkten. Rengör inte produkten kemiskt (dry cleaning). Tvätta inte detta stödet med ljusa föremål, eftersom färgen kan blekna eller överföras till andra material.
Produktmaterial

Fiber: Nylon, Polyester, Elastan
Icke-fiber: Kloropren, polyuretan, polyeten, polyacetal, konstläder, mässing


Robust Fotledsstöd | A2-DX - Vänster, Svart, Medium säljs direkt av Bandageshoppen för snabb leverans.

Läs mer…