Kompressionsstrumpor anti embolism | NV750 - 2

219 kr
I lager    Sponsrad länk för Bandageshoppen

Novamed® NV750 Kompressionsstrumpor mot emboli
Denna långa vita kompressionsstrumpa Anti Embolism täcker större delen av benet. Vid tårna finns en öppning för lufttillförsel och möjlighet att observera fotens tillstånd. Det är en mycket åtsittande strumpa som kan användas i situationer där det är viktigt att undvika överdriven svullnad eller dålig blodcirkulation.

En kompressionsstrumpa mot embolism kan till exempel användas strax efter en operation, där det kan finnas risk för både svullnad och försämrad blodcirkulation. I detta fall används strumpan tills situationen är stabil igen. Detta innebär att svullnaden ska vara borta och blodcirkulationen ska vara normal och stabil. I vissa fall kan det vara nödvändigt med en övergångsperiod, under vilken strumpan kan bäras med jämna mellanrum tills den helt kan avskaffas.
Lindra obehagliga benbesvär
De kan också användas för mer permanenta tillstånd som åderbråck, risk för blodproppar, celluliter och andra tillstånd. I många fall kan kompressionsstrumpor vara en mycket viktig förebyggande behandling. För vissa patienter kommer det att vara nödvändigt att bära antiembolismkompressionsstrumpor resten av livet.

Kompressionen är starkast runt ankeln och minskar gradvis något uppåt i benet, med en kompression som varierar mellan 18-21 mmHg.

De långa kompressionsstrumporna kan användas före och efter operationer och kan användas i situationer där det är viktigt att förbättra cirkulationen och förebygga blodproppar. De är särskilt användbara för att förhindra eller stabilisera blodflödet vid..:

Blodproppar
Ödem
celluliter
Gangrän dermatit
hudinfektioner
Andra sjukdomar

Till exempel har sängliggande patienter stor nytta av att bära långa kompressionsstrumpor. Detta bidrar till att stabilisera blodcirkulationen och minska svullnaden, vilket kan vara svårt att göra när patienten inte kan stå upp eller röra sig.

Strumporna kan vara relativt svåra att ta på sig eftersom materialet är mycket tätt och elastiskt. Du kommer dock att märka att det går bra när de väl är på och kan ge benet och venerna vila.

Anti Ebolism Kompressionsstrumporna finns i storlekar. XS, S, M, L och XL. Välj din storlek i första hand utifrån omkretsen på din fot och fotled. Materialet är bekvämt att bära och kvaliteten är utvecklad med den senaste tekniken. Stödstrumpan kan bäras under ett par vanliga långbyxor. Detta innebär att dina kläder kan vara vanliga trots att du bär Anti Ebolism kompressionsstrumpor/sockor.
Längden på kompressionsstrumporna
Du kan vanligtvis få kompressionsstrumpor i samma längder som vanliga strumpor. Vilken längd du ska använda handlar till stor del om var på benet du upplever problem, men ofta ger längden sig själv. Om du behöver hjälp med att välja längd på kompressionsstrumporna guidar vi givetvis gärna både via chatt, e-post.
Storleken måste vara rätt
Ofta kan en stöd- eller kompressionsstrumpa av klass 1 kännas för liten när du först provar den. Detta beror på att det är ovant att ha konstant kompression på foten och benet. Det är dock viktigt att du inte väljer din kompressionsstrumpa för stor, eftersom du då inte får det stöd och den kompression som behövs. Det är mindre viktigt att den sitter 100 % vid foten, utan mer att den sitter bra och tätt runt fotleden och uppåt.
Om Novamed®
Novamed® blev etableret i 2004 og fremstiller medicinske produkter. De fokuserer især på ortopædiske produkter, Kompressionsstrumpor, silikone Fotprodukter, puder, memoryskum, ortopædiske sko og diabetes sko. Novamed® er beliggende i Istanbul, Tyrkiet, og deres område på 1500 m2, huser både kontor, showroom, produktion, lager og eksport samt importafdeling. Novamed® har CE-certifikat med 93/42/EEC betingelser for sundhedslovgivning i Det Europæiske Fællesskab. De har gar også ISO 13485:2003 certifikat. Besøg Novamed® her.
Innehållet i förpackningen

1 uppsättning Novamed® NV750 Kompressionsstrumpor mot embolism

Vård och rengöring
Det är viktigt att upprätthålla strumpans elasticitet för att få en effektiv och varaktig kompression. Du bör därför endast tvätta dina kompressionsstrumpor på ett fint tvättprogram och aldrig lägga dem i torktumlaren. Efter cirka 6-8 månader, beroende på hur ofta du använder dem, börjar de flesta kompressionsstrumpor bli lite mer lösa och du bör kontrollera om de behöver bytas ut.

Kompressionsstrumpor anti embolism | NV750 - 2 säljs direkt av Bandageshoppen för snabb leverans.

Läs mer…