Kompressionsstrumpor 33-46 mmHg | NV720 - 6, Svart

289 kr
I lager    Sponsrad länk för Bandageshoppen

Novamed® NV720 Kompressionsstrumpor 33-46 mmHg
Stödstrumpor är samma sak som kompressionsstrumpor. En kompressionsstrumpa är en specialgjord strumpa som bidrar till ökad blodcirkulation i benen. Användningen av kompressionsstrumpor har ökat i takt med att den vetenskapliga evidensen som dokumenterar de positiva effekterna har ökat.

Även om de flesta associerar kompressionsstrumpor med äldre eller sjuka människor kan den speciella strumpan faktiskt främja välbefinnande för många människor. Kompressionsstrumpor är till exempel populära bland människor som ofta reser långa sträckor med flyg eller gravida kvinnor som kan ha problem med åderbråck, eftersom strumpan kan ha en förebyggande effekt.

Kompressionsstrumpor klass 3 är en strumpa med mycket stark kompression. Kompressionsnivån mäts i mmHg. Utifrån antalet mmHg kan du avläsa hur mycket tryck dina ben får när du bär kompressionsstrumpor.

Klass 3 täcker området 34-46 mmHg, och du kommer alltså uppleva ett kraftigt tryck med kompressionsstrumpor i klass 3. Den används endast i medicinska fall där patienten upplever stora besvär. Du bör endast använda kompressionsstrumpor klass 3 om du har fått godkännande från en läkare eller annan medicinsk personal. Den får inte användas i vardagen.
Är kompressionsstrumpor klass 3 rätt för dig?
Personer i alla åldrar kan hitta kompressionsstrumpor som passar deras behov. När du köper kompressionsstrumpor bör du komma ihåg att mäta dina ben när de inte är svullna. På så sätt kan du vara säker på att du får rätt storlek som ger dig bästa möjliga effekt av strumpan.

Med sin starka kompressionsstyrka på 34-46 mmHg är denna strumpa endast avsedd för användning i svåra medicinska fall. Det är vanligt om du har dålig venös cirkulation (venös insufficiens) som ger dig mycket obehagliga symtom. Du får bara använda strumpan efter överenskommelse med medicinsk personal. Om du letar efter en kompressionsstrumpa som du kan använda i vardagen eller som ett förebyggande medel bör du välja en strumpa i klass 1, som har ett mycket mildare kompressionstryck.

Standarderna för kompression varierar över hela världen. Hos oss följer alla våra strumpor de europeiska standarderna. Om du är osäker på vilken typ av kompressionsstrumpa du behöver är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi kommer gärna att besvara dina frågor så att du köper rätt strumpa. Du kan också rådfråga din egen läkare.
Hur fungerar kompressionsstrumpor klass 3?
Hjärtat pumpar ut blodet i artärerna till resten av kroppen. När blodet ska återvända till hjärtat är det venerna som jobbar. Venerna tar också emot blodet från kroppens yttersta delar, som händer och fötter. När du bär kompressionsstrumpor hjälper du venerna att förflytta blodet från fötterna till hjärtat. Det ökar blodcirkulationen, vilket minskar risken för att blodet stannar i venerna. Det kan ha allvarliga hälsoeffekter och i värsta fall leda till blodproppar, sviktande venklaffar och mer.

Det kan dock också ha en förebyggande effekt och hjälpa mot svullna, trötta fötter. Vissa använder kompressionsstrumpor för att främja kroppsligt välbefinnande. Det kan vara i samband med långvarig stillasittande aktivitet eller för återhämtning efter träning eller annan fysisk aktivitet där benen ansträngs.
Viktig information om kompressionsstrumpor:

Strumporna slits och bör normalt bytas ut efter 6-8 månader.
Du kan använda en glidstrumpa eller strumpåtagare om du har svårt att få på dig kompressionsstrumpor klass 3 på foten.
De flesta tar på sig strumpan på morgonen och tar av den på kvällen innan de går och lägger sig.

Längden på kompressionsstrumpor
Du kan vanligtvis få kompressionsstrumpor i samma längder som vanliga strumpor.

Upp till ankeln
Upp till under knät
Över knät
Op til Höftn/ ljumsken
Som enbensstrumpbyxa
Som helstrumpbyxa 

Vilken längd du bör använda beror till stor del på var på benet du upplever problem, men oftast blir längden självklar. Om du behöver hjälp med att välja längd på kompressionsstrumpor hjälper vi gärna via chatt, e-post eller telefon, beroende på vad som passar dig bäst.
Storlekn skal være rigtig
Ofta kan en stöd- eller kompressionsstrumpa klass 3 kännas för liten när du provar den första gången. Det beror på att det är ovant att ha konstant kompression på fot och ben. Det är dock viktigt att du inte väljer en kompressionsstrumpa som är för stor, eftersom du då inte får det nödvändiga stödet och trycket. Det är mindre viktigt att den passar 100% vid foten, men det är viktigare att den sitter bra och tätt runt ankeln och uppåt.
Om Novamed®
Novamed® grundades 2004 och tillverkar medicinska produkter. De fokuserar särskilt på ortopediska produkter, kompressionsstrumpor, silikonfotprodukter, kuddar, minnesskum, ortopediska skor och diabetes skor. Novamed® är beläget i Istanbul, Turkiet, och deras 1500 kvm stora anläggning rymmer både kontor, showroom, produktion, lager och export- och importavdelningar. Novamed® har CE-certifiering enligt hälsoföreskrifterna i EG-direktivet 93/42/EEC. De har också certifieringen ISO 13485:2003. Besök Novamed® her.
Paketets innehåll

1 par Novamed® NV720 Kompressionsstrumpor 33-46 mmHg i färgen svart eller beige
Manual

Vård och rengöring
Det är viktigt att behålla strumpans elasticitet för att kompressionen ska vara effektiv och varaktig. Du bör därför endast tvätta kompressionsstrumporna i ett skonsamt program och aldrig använda torktumlare. Efter cirka 6-8 månader, beroende på hur ofta du använder dem, kommer de flesta kompressionsstrumpor att bli något slappare, och då bör du känna efter om de behöver bytas ut.

Kompressionsstrumpor 33-46 mmHg | NV720 - 6, Svart säljs direkt av Bandageshoppen för snabb leverans.

Läs mer…