Kompressionsstrumpor 23-33 mmHg | NV680 - 6, Beige

449 kr
I lager    Sponsrad länk för Bandageshoppen

Novamed® NV680 Kompressionsstrumpor i klasse 2 är en högkvalitativ produkt som erbjuder moderat kompression för nedre delen av benet. Dessa strumpor sträcker sig över knäet och håller sig på plats under hela dagen utan att glida ned. Med en stängd fotdel fungerar de som vanliga knästrumpor.

Fördelen med dessa knästrumpor är att du har möjlighet att endast använda en strumpa om det bara är det ena benet som behöver kompression. Det kan vara fallet om du löper risk att utveckla en blodpropp i det ena benet, men inte det andra. Det kan också vara så att du har många åderbråck i det ena benet eller att du av någon anledning har genomgått en operation på benet.

Dessutom kan dessa strumpor vara mycket bekväma att bära under sommaren när det är varmt. Om du till exempel väljer en strumpa som når upp till midjan kan det bli för varmt en sommardag. Därför kan det vara en bra idé att skaffa två par Kompressionsstrumpor som sträcker sig över knäet, så att du har en strumpa för varje ben.
Neutrala färger som passar din klädstil
Novamed® NV680 Kompressionsstrumpor i klasse 2 finns tillgängliga i både svart och beige. Du kan välja den färg som du känner dig mest bekväm i och som bäst matchar din klädstil om strumpan kommer att synas. Strumpan säkerställer förbättrad cirkulation i benen och ökar återflödet från fötterna avsevärt.

Det är fördelaktigt att ta av Kompressionsstrumporna på natten och endast använda dem under dagen. Det kan vara en bra idé att ha mer än ett par Kompressionsstrumpor hemma så att du kan växla mellan dem när den ena behöver luftas eller tvättas.

En knästrumpa ger mindre kompression i benet än en strumpa som når upp till midjan. Om båda benen är kraftigt påverkade och din läkare rekommenderar kraftig kompression kan du välja en Kompressionstights som ger extra stöd åt båda benen och når upp till midjan.
Vad kan en Kompressionsstrumpa i klasse 2 göra för dig?
Generellt sett är en Kompressionsstrumpa gynnsam för dig som vill förbättra cirkulationen i benen. Många olika typer av människor kan ha nytta av en Kompressionsstrumpa, och det behöver inte bara vara de som har svåra problem med benen. Det kan vara allt från dig som arbetar på kontor och behöver lite extra kompression i benen till dig som upplever svårigheter på grund av nedsatt blodcirkulation i fötterna. Om du tror att du kan dra nytta av en sådan strumpa bör du överväga att rådfråga din läkare.

Kompressionsstrumpor klassificeras i olika nivåer. Tekniskt sett kallas en Kompressionsstrumpa i klasse 2 för 23-33 mmHg. MmHg är en enhet för att mäta trycket i materialet. Det innebär att ju högre mmHg-värde strumpan har, desto kraftigare kompression ger den.

En Kompressionsstrumpa i klasse 2 är avsedd för dig som har konsulterat din läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal med kunskap om cirkulation och kompression. En Kompressionsstrumpa i klasse 2 ger varken mycket stark eller mycket svag kompression, utan ger istället ett måttligt tryck.
Längden på Kompressionsstrumporna
Du kan vanligtvis välja Kompressionsstrumpor i samma längder som vanliga strumpor:

Upp till ankeln
Upp till under knäet
Över knäet
Upp till höften/ljumsken
Som enbensstrumpa
Som komplett strumpbyxa

Vilken längd du bör välja beror till stor del på var på benet du upplever problem, men oftast blir valet ganska självklart. Om du behöver hjälp med att välja rätt längd på Kompressionsstrumpor kan vi självklart guida dig genom chatt, e-post eller telefon – välj det som passar dig bäst.
Korrekt storlek är viktigt
Det är vanligt att en stöd- eller Kompressionsstrumpa i klasse 2 känns för liten när du provar den första gången. Det beror på att det är ovant att ha kontinuerlig kompression på fot och ben. Det är dock viktigt att du inte väljer en för stor Kompressionsstrumpa eftersom du då inte får det nödvändiga stödet och kompressionen. Det är inte lika viktigt att den sitter 100% tätt vid foten, men det är viktigare att den sitter bra och tätt runt ankeln och uppåt.
Om Novamed®
Novamed® grundades 2004 och tillverkar medicinska produkter. De fokuserar särskilt på ortopediska produkter, Kompressionsstrumpor, silikonprodukter för fötterna, kuddar, minnesskum, ortopediska skor och diabetesskor. Novamed® är baserat i Istanbul, Turkiet, och deras anläggning på 1500 m2 rymmer både kontor, showroom, produktion, lager samt export- och importavdelningar. Novamed® har CE-certifiering enligt direktiv 93/42/EEC för hälsovårdslagstiftning inom Europeiska unionen. De har också ISO 13485:2003-certifiering. Besök Novamed® här.
Paketets innehåll:

1 set Novamed® NV680 Kompressionsstrumpor 23-33 mmHg
Manual
Skötselråd och rengöring

För att behålla strumpans elasticitet och säkerställa att kompressionen är effektiv och långvarig bör du endast tvätta Kompressionsstrumporna i ett skonsamt program och undvika att använda torktumlare. Efter cirka 6-8 månader, beroende på hur ofta du använder dem, kan de flesta Kompressionsstrumpor börja bli något mindre elastiska, och du bör då kontrollera om de behöver ersättas.

Kompressionsstrumpor 23-33 mmHg | NV680 - 6, Beige säljs direkt av Bandageshoppen för snabb leverans.

Läs mer…