Komfort- och diabetesstrumpor - 39-42, Svart, Bambu

99 kr 149 kr
I lager    Sponsrad länk för Bandageshoppen


Kilde® Comfort och Diabetes strumpor
Dessa komfort- och diabetesstrumpor är, som namnet antyder, främst designade för att vara extremt bekväma att bära. Dessutom är de särskilt lämpliga för diabetiker. Du behöver därför inte ha problem med blodcirkulationen i dina ben eller fötter, bara för att du vill ha på dig bekväma strumpor som du inte ser fram emot att ta av dig på kvällen.
Egenskaper hos dessa Kilde® strumporMjukt och skönt skaft på sockorna och därmed ingen störande eluttagskant.Handkokt tå, vilket gör att det inte finns någon irriterande söm över tårna.Hög elasticitet i fotleden.Mycket mjuk men slitstark tråd i bästa kvalitet.Dessa komfort- och diabetesstrumpor från Kilde® stickade av merceriserad bomull av hög kvalitet. Detta säkerställer att sockorna håller längre och att de krymper mindre i tvätten jämfört med vanlig bomull. Dessutom ser det till att strumporna håller passformen och håller sig snyggare längre. Strumporna har inga irriterande sömmar i tån utan istället en bred mjuk ribb runt fotleden, vilket ger en hög komfort, och är mycket lämplig för diabetiker.
Komfort- och diabetesstrumpor är också gjorda i bambu. Eftersom bambu är en mycket mjuk fiber som slits ut snabbt, stickas dessa strumpor enligt en speciell princip, där en bambutråd viras runt en kraftigare bomullstråd. På så sätt ökar livslängden, men det är ändå den mjuka och sköna bambu-tråden som du kan känna på fötterna.Om diabetesstrumporDiabetessockor eller -strumpor är speciellt utformade för att hålla fötterna torra, minska risken för fotskador och förbättra blodcirkulationen. De är en viktig del av fotvården, som är en viktig aspekt av diabetesbehandlingen på grund av de potentiella skador på nerv- och cirkulationssystemen som orsakas av höga blodsockernivåer. Nervskador (diabetisk neuropati) minskar känseln i fötterna, särskilt fotsulorna, och ökar risken för skador.Cirkulationsproblem försvårar sårläkning eftersom det krävs ett kontinuerligt blodflöde. Förhöjda blodsockernivåer kan också hämma immunförsvaret. Om dessa problem inte åtgärdas kan de skapa en situation som kan leda till amputation eller till och med dödsfall.Alla med diabetes behöver inte diabetessockor. För dem som inte har några fotproblem räcker det med vanliga strumpor som är bekväma. Det kan dock vara en bra idé att ha diabetessockor när man reser, eftersom långvarigt sittande kan öka risken för svullnad eller blodproppar.Personer med diabetes som skulle ha nytta av att alltid bära strumpor som endast är avsedda för diabetiker är de som gör det:
Har upplevt förändringar i fotens färg eller temperatur, irritation, nervskador, blåsor eller svampinfektioner.Ofta har svettiga eller fuktiga fötter.Har en minskad pedalpuls (ett mått som tas på fotens ovansida och bakom den inre fotleden) som förknippas med en ökad risk för perifer arteriell sjukdom eller en annan form av åderförkalkning. Vi rekommenderar att du kontaktar din läkare om du misstänker detta.
Om KildeKilde® ägs av Kilde Medic, ett litet men dynamiskt danskt företag som är stolta över att leverera toppprodukter med unika egenskaper. Alla deras produkter är till 100 % producerade inom EU. Rakt från början till slut, inga undantag. Deras huvudkontor och lager ligger i Danmark och härifrån servar de sina kunder över hela världenInnehåll i förpackningen1 set Komfort- och diabetesstrumpor i bambuProduktmaterial75% bomull, 2% elastan, 23% polyamid.


Komfort- och diabetesstrumpor - 39-42, Svart, Bambu säljs direkt av Bandageshoppen för snabb leverans.

Läs mer…