Knästöd | 8368 - Large

3 149 kr 3 499 kr
I lager    Sponsrad länk för Bandageshoppen

Ottobock Genu Direxa Stable 8368 knästöd

Förbättrar nerv- och muskelfunktionen (neuromuskulär) med riktad kompression.
Lindrar och stabiliserar knäleden.
Förhindrar hyperextension av knäleden.
Stärker balansen i knäleden (proprioception).
Stöder anslutningen mellan kroppens sensoriska intryck och dess motoriska färdigheter (sensomotorik).
Främjar minskning av svullnad (ödem) och blodansamlingar (hematomas).
Kan lindra smärta.
Lämplig för knäsmärta från svår eller hög instabilitet i ledböjning, korsbandsskada (lesion av korsband ligament) eller korsbandsrekonstruktion (ACL och PCL), korsbandslöshet efter skada eller operation (posttraumatisk eller postoperativ), skador på ligamenten på sidan av knäet, artros i knäleden och reumatoid artrit.
Kan även användas om svag till måttlig instabilitet upplevs i knäleden.

Om du kan nöja dig med en något mildare version kan du dra nytta av modellen Genu Direxa 8353, som du hittar här.
Produktinformation

Knästödet har en öppen design, som gör att den kan öppnas helt. Detta betyder inte att denna modell inte behöver dras över knäet.
Öppen design som gör knästödet enkelt att ta på och ta av.
De breda aluminiumskenorna och polycentriska hängslen ger måttlig stabilitet i knät och justering av hur mycket knäet ska kunna böjas och sträckas.
Click-2-Go-system som gör det enkelt att justera hur mycket knäet ska vara böjbart och sträckt utan verktyg. Knästödet har följande justeringsalternativ: Böjning: 0°/10°/20°/30°/45°/60°/75°/90° Sträckning: 0°/10°/20°/30°/45.
Fyra oelastiska cirkulära, rundbandsremmar för optimal passform och starkare stöd.
Innovativt TriTech-material för höga nivåer av användarkomfort och en bekväm passform.

Detta knästöd, Genu Direxa Stable 8368 från Ottobock, är en öppen version som kan öppnas helt och lindas runt benet. Det ger en mer individuell passform jämfört med de slutna versionerna. Högst upp hittar du två fingeröglor som gör det lättare för dig att sätta på knästödet. Hängslen kan justeras, så att du kan bestämma hur mycket knäet kan böjas och sträckas. Det mjuka TriTech-materialet garanterar utmärkt användarkomfort. Tack vare den speciella textilstrukturen glider knästödet inte när det bärs. Knästödet har två elastiska remmar ovanför och under knät, som täcker de insydda aluminiumsskenorna och ger en elegant design. Detta gör även knästödet lämpligt för kontaktsporter.
Om Ottobock
I mer än 90 år har Ottobocks uppdrag varit att återställa och förbättra oberoendet för personer med rörelsehinder. Ottobock tillverkar produkter som proteser, ortopeder, hängslen och mycket mer. Deras kvalitet och avancerade teknik återspeglas tydligt i deras produktlinjer och därför har vi valt att ha Ottobock som ett vanligt varumärke i vårt sortiment här på webbshoppen.

Ottobock grundades i Tyskland 1919 av Otto Bock. Idag har Ottobock mer än 46 kontor som säljer till mer än 100 länder över hela världen. Ottobock har sitt huvudkontor i Duderstadt, Tyskland, och sysselsätter mer än 5 000 personer. Det gör Ottobock till en av de absolut största inom sitt område.

Slutligen fortsätter Ottobock att ge tillbaka till samhället. De stöder olika välgörenhetsorganisationer och projekt som överensstämmer med deras uppdrag att återställa oberoendet.

Genu Direxa Stable 8368 knästöd finns även på Ottobocks internationella hemsida här.
Lämplig för följande sporter
Alla sporter – fotboll, löpning, handboll, volleyboll, basket, tennis osv.
Innehåll i paketet

1 Ottobock Genu Direxa Stable 8368 knästöd i färg svart.
Manualen kan laddas ner här.

Skötsel och rengöring
Efter att ha tagit bort aluminiumskenan kan du tvätta produkten vid 30°. Se till att alla kardborrestängningar är stängda före tvätt. Vi rekommenderar att du använder en tvättpåse för att förlänga produktens livslängd.

Torka produkten med hjälp av en handduk. Produkten ska torkas i skuggan. Torktumla inte. Detta kan skada produkten. Rengör inte produkten kemiskt (dry cleaning). Använd inte alkohol eller bensin för att tvätta produkten. Även detta kan skada produkten.
Produktmaterial

PA, EA, PU skum, PES med bambukol, aluminium.


Knästöd | 8368 - Large säljs direkt av Bandageshoppen för snabb leverans.

Läs mer…