Knäskena med 4-punkt-system | 50K30 - Höger, Small

8 399 kr
I lager    Sponsrad länk för Bandageshoppen

Ottobock Xeleton 50K30 4-punkts knästöd

Kontrollerar och stabiliserar knäleden i alla riktningar.
Begränsar knälösheten (främre och bakre löshet).
Minskar instabiliteten hos ligament på sidan av knäet (Collateral ligament).
Förhindrar hyperextension av knäleden.
Välägnar sig till knäsmärta från allvarliga eller komplexa korsband skador (lesion av korsband), återuppbyggnad av korsband (ACL och PCL), korsbandlöshet efter skada eller kirurgi (posttraumatiskt eller postoperativ), artros i knäleden och reumatoid artrit.

Produktinformation

Click-2-Go-system som gör det enkelt att justera hur mycket knäet ska vara böjbart och sträckt utan verktyg. Knästödet har följande justeringsalternativ: Böjning: 0°/10°/20°/30°/45°/60°/75°/90° Sträckning: 0°/10°/20°/30°/45°.
Fyra oelastiska cirkulära, runtgående remmar för optimal passform och starkare stöd.
Innovativt TriTech-material för höga nivåer av användarkomfort och en bekväm passform.
Auto-adaptiva plastskal som ger fjädrig inriktning med benets form.
Anatomiskt formad knäskena som vid behov kan justeras i höjd (t.ex. efter operationen). Det säkra stödet för den känsliga Tibiaregionen.
Höghållfasta åtsittande aluminiumskenor som ger högsta stabilitet och vridstyvhet för vardagliga aktiviteter.
Används framifrån för enkel, smärtfri applicering och borttagning, även om rörelsen är nedsatt i knäet.
Förinställda remmar och klädsel, som enkelt kan anpassas snabbt och lätt.

En operation är ofta oundviklig efter knäledsskada, där de främre korsbanden oftast påverkas. Efter kirurgi eller till och med i konservativ terapi utan kirurgi stabiliserar Xeleton 4-punkts knästöd under läkningsprocessen och förhindrar oönskade rörelser. Det möjliggör även en kontrollerad övergång till att bära den fulla vikten. Tidig mobilisering är det bästa sättet att säkerställa att full vikt snabbt kan placeras på knäet igen.

Xeleton är ett mycket robust knästöd som kan anpassas för att passa dina individuella behov i några enkla steg. Hela ramen är tillverkad av aluminium. Som ett resultat kan du använda det för både dagliga aktiviteter och sport - naturligtvis först efter att ha konsulterat med din läkare. Vi rekommenderar också att du ställer in knästödet hos din läkare eller sjukgymnast.

Efter operationen kan transplantationen av korsbandet ännu inte bära så mycket vikt. Grundforskning visar att detta kan skyddas av knästöd som Xeleton under denna period. Din läkare eller sjukgymnast kan begränsa rörelseområdet i några steg och sedan gradvis öka det. Knäbredden kan också justeras individuellt, till exempel för att anpassa knästödet till knäets svullnad.

Är du en mycket aktiv person med målet att återvända till dina dagliga aktiviteter och arbeta så snart som möjligt? Inkluderar detta också sport? Xeleton är idealisk för detta - naturligtvis, efter samråd med din läkare. Tack vare aluminiumramens höga hållfasthet och de robusta funktionella elementen tål knäskenan höga belastningar. Knästödet är så robust att det till och med kan användas för sporter där ditt knä är under mycket press, till exempel basket. Xeleton ger dig den nödvändiga säkerheten och lindrar all rädsla för felaktiga rörelser. Detta gör att du kan återfå förtroendet för ditt knä.

Xeleton är lätt och tack vare den eleganta designen som sitter tätt mot kroppen är knästödet praktiskt taget osynligt under kläderna. Den anpassar sig väl till din kropp tack vare den täta ramdesignen. Den är lätt att sätta på och lätt att ta av knät. Skjut in knäskenan ovanifrån och fäst den sedan i några steg. Remmarna är med nummer i den ordning du behöver för att fästa dem.

Om du kan nöja dig med en något mildare version kan du med fördel titta på modellen Genu Arexa 50K13, som du hittar här.


Så tar du på dig knäskenan

Om Ottobock
I mer än 90 år har Ottobocks uppdrag varit att återställa och förbättra oberoendet för personer med rörelsehinder. Ottobock tillverkar produkter som proteser, ortopeder, hängslen och mycket mer. Deras kvalitet och avancerade teknik återspeglas tydligt i deras produktlinjer och därför har vi valt att ha Ottobock som ett vanligt varumärke i vårt sortiment här på webbshoppen.

Ottobock grundades i Tyskland 1919 av Otto Bock. Idag har Ottobock mer än 46 kontor som säljer till mer än 100 länder över hela världen. Ottobock har sitt huvudkontor i Duderstadt, Tyskland, och sysselsätter mer än 5 000 personer. Det gör Ottobock till en av de absolut största inom sitt område.

Slutligen fortsätter Ottobock att ge tillbaka till samhället och stödja olika välgörenhetsorganisationer och projekt som överensstämmer med deras uppdrag att återställa självständigheten.

Xeleton 50K30 4-poängs knästöd finns också på Ottobocks internationella hemsida här.
Lämplig för följande sporter
Alla sporter – fotboll, löpning, handboll, volleyboll, basket, tennis osv.
Innehåll i paketet

1 Ottobock Xeleton 50K30 4-punkts knästöd i svart färg.
1 st. Ottobock bärväska i färgen svart.
Påse med tillbehör.
Manualen kan laddas ner här.

Skötsel och rengöring
Produkten måste tvättas för hand. Tvätta försiktigt och torka stödet med hjälp av en handduk. Produkten ska torkas i skuggan. Dra åt alla remmar när du tvättar stödet. Om du tvättar stödet utan att stänga remmarna kan kardborrebandet försvagas. Använd inte ett järn- eller klorbaserat blekmedel.

Torktumla inte. Detta kan skada produkten. Rengör inte produkten kemiskt (dry cleaning). Använd inte alkohol eller bensin för att tvätta produkten. Även detta kan skada produkten.
Produktmaterial

Al, SS, TPU, POM, LDPE, elastisk velour av PA, PU, PA.


Knäskena med 4-punkt-system | 50K30 - Höger, Small säljs direkt av Bandageshoppen för snabb leverans.

Läs mer…